Suomen luonto jatkaa uhanalaistumistaan
Vaikka metsissä ja perinneympäristöissä uhanalaistumiskehitys on säilynyt jokseenkin tasaisena 2000-luvulla, niin muissa elinympäristöissä lajiston tilanne on heikentynyt. Vuoden 2010 uhanalaisuusarvioinnin mukaan joka kymmenes lajimme on uhanalainen ja melkein joka neljäs silmälläpidettävä eli vaarassa taantua uhanalaiseksi.
Lue lisää >>
Ministeri Tiilikainen: Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus kytköksissä toisiinsa
Kansainvälisen biodiversiteettisopimuksen osapuolikokous (COP13) järjestetään Meksikon Cancunissa 4.–17.12.2016. Osapuolikokousta edeltää kaksipäiväinen korkean tason osuus, jossa Suomea edustaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.
Lue lisää >>
Suomalaisen luonnon juhlavuosi käynnistymässä
Suomen luonto saa itsenäisyyden juhlavuonna lahjaksi neljä yhdessä luontoon menemisen päivää. Ensimmäisenä Luonnon päivänä 4.2.2017 sukelletaan talveen.Vuonna 2017 itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi suomalaiselle luonnolle annetaan paras mahdollinen lahja: neljä Luonnon päivää, jolloin suomalaiset lähtevät yhdessä luontoon.
Lue lisää >>
Tenojoen kalastussopimus perustuu laajaan tutkimukseen
Tenojoessa ui maailman suurin Atlantin villilohikanta. Joen pääuomaa sivujokiin vaeltaa kutemaan lohia, jotka voidaan jakaa kolmeenkymmeneen geneettisesti erilaiseen kantaan. Näiden lohikantojen tila vaihtelee paljon, osa voi hyvin ja toisissa emokaloja on hyvin vähän suhteessa sivujoen kokoon. Lohikantojen perimä eroaa toisistaan selvästi ja se tunnetaan tarkkaan.
Lue lisää >>
Planeettamme tienhaarassa – IUCN asetti uudet tavoitteet toiminnalleen
Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) hyväksyi päämäärät seuraavalle neljälle vuodelle ja nosti luonnon arvottamisen ja arvostuksen keskiöön syyskuussa pidetyssä kuudennessa maailmankongressissa Havaijilla. Kongressin pääteema oli Planeettamme on tienhaarassa ja siihen osallistui lähes 10 000 asiantuntijaa ympäri maailmaa.
Lue lisää >>
WWF:n raportti: Kehitysmaat kantavat kulutuksemme seuraukset
Rikkaissa maissa kulutetaan yli kolmen maapallon luonnonvarat. Monien käyttämiemme hyödykkeiden raaka-aineet tulevat kehitysmaista, joissa kärsitään ruokakriiseistä. Suomen kehitysyhteistyöllä edistetään ruuan, veden ja energian saatavuutta sekä luonnonvarojen kestävää käyttöä. Näitä tavoitteita ei voida turvata ilman monimuotoista luontoa.
Lue lisää >>