Tulosta
 

Ympäristöhallinnon verkkosivut uudistuvat – myös luontosivujen osoitteet muuttuvat kesän kynnyksellä

13.2.2013
 

Ympäristöhallinnon verkkosivustojen ilme ja rakenne uudistuvat vuoden 2013 aikana. Tavoitteena on tehdä sivuista helpommin jäsennettävät ja käytettävät. Uudistuksen myötä ympäristöhallinnon verkkosivuilla myös eri organisaatioiden roolit ja tehtävät erottuvat selkeämmin. Suomen ympäristökeskuksen, ympäristöministeriön ja ELYn tuottama luontotieto löytyy jatkossakin ymparisto.fi-sivustolta.

Verkkosivu-uudistuksessa rakennetaan kolme uutta organisaatiosivustoa: Ym.fi, Syke.fi ja Ara.fi. Lisäksi yhteinen Ymparisto.fi-teemaportaali uudistuu, ja siinä on mukana myös alueellista ympäristötietoa. 

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen sivusto Ara.fi julkaistaan ensimmäisenä helmi–maaliskuussa. Tämän jälkeen julkaistaan ympäristöministeriön Ym.fi ja Suomen ympäristökeskuksen Syke.fi.

Kevään ja kesän aikana uudistuva Ymparisto.fi on koko ympäristöhallinnon palvelusivusto yrityksille, kunnille, viranomaisille ja kansalaisille.

Luontotieto tulee jatkossa löytymään Ymparisto.fi -palvelusta Luonto-päävalikon alta. Siellä on tietoa muun muassa lajeista, luontotyypeistä ja maisemista. Syke.fi esittelee luontoympäristön tutkimusta, seurantaa, hankkeita ja asiantuntijoita. Ym.fi keskittyy luonnonsuojelun lainsäädäntöön ja sen valmisteluun, strategiaan, ohjelmiin sekä kansainväliseen yhteistyöhön. Asiaa luonnon virkistyskäytöstä löytyy uudistuksen jälkeen etenkin Metsähallituksen Luontoon.fi ja Metsa.fi -sivustoilta.

Verkkosivu-uudistus pyritään tekemään käyttäjän kannalta mahdollisimman vaivattomasti, mutta uudistuksen aikana tiedon löytäminen voi viedä totuttua enemmän aikaa. Uudistuksen etenemisestä kerrotaan kevään aikana ympäristöhallinnon verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lisätietoa

Ymparisto.fi
Verkkopäätoimittaja Päivi Tahvanainen, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 040 750 1336, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ymparisto.fi:n Luonto-osio
Viestintäasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 040 5098 654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Ym.fi
Viestintäpäällikkö Suvi Reijonen, ympäristöministeriö, puh. 050 544 7508, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Syke.fi
Tiedotuspäällikkö Sirpa Pellinen, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 040 740 2754, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Takaisin etusivulle