Tulosta
 

Kansainvälinen puolustushallinnon ympäristökonferenssi Suomeen

13.2.2013
 

European Conference of Defence and the Environment, Helsinki 21.–22.5.2013

Puolustusministeriö, puolustusvoimat ja Puolustushallinnon rakennuslaitos järjestävät Euroopan laajuisen puolustushallinnon ympäristökonferenssin Helsingissä toukokuussa. Konferenssi on ensimmäinen laatuaan, ja siihen odotetaan puhujia ja osallistujia Euroopasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta. Konferenssin pääpuhujina ovat puolustusministeri Carl Haglund ja kansanedustaja Pekka Haavisto.

"Suomen puolustushallinto on edelläkävijä monissa ympäristönsuojeluun liittyvissä asioissa, joten kansainvälisen ympäristökonferenssin järjestäminen Suomessa on meille luonteva osa hallinnonalan yhteistoimintaa", sanoo erityisasiantuntija Matias Warsta puolustusministeriöstä.

Konferenssi on tarkoitettu puolustussektorin toimijoille, kuten poliittisille päättäjille, puolustusministeriön ja puolustusvoimien edustajille, ympäristöviranomaisille, tutkijoille, teollisuuden edustajille ja muille ympäristöasioista vastaaville. Se tarjoaa mahdollisuuden tiedon ja kokemusten vaihtoon ympäristönsuojelun käytännöistä puolustushallinnon alalla. Tavoitteena on lisätä kansainvälistä yhteistyötä ja osaamista.

Käsiteltäviä aiheita ovat esimerkiksi kansainväliset ja kansalliset strategiat ja lainsäädäntö, ampumaratojen ja harjoitusalueiden ympäristönsuojelu, ympäristöjohtaminen ja -raportointi, ympäristönsuojelu kriisinhallinta- ja muissa operaatioissa, pilaantuneiden alueiden hoito sekä meluhaittojen hallinta.

Kaksipäiväinen konferenssi pidetään Säätytalolla Helsingissä. Konferenssimaksu on 150 euroa kahdelta päivältä tai 100 euroa yhdeltä päivältä. Viimeinen rekisteröitymispäivä on 15.4.2013.

Kuva: Tiina Takala, puolustusministeriö

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Matias Warsta, puh. 0295 140 454, etunimi.sukunimi@defmin.fi

Takaisin pääjuttuun