Tulosta
 

Luonnon monimuotoisuus Maailman kylässä -festivaaleilla

19.5..2010
Maailma kylässäHelsingissä Kaisaniemen puistossa järjestetään jo perinteiseksi muodostunut Maailma kylässä -festivaali kesän kynnyksellä 29.–30.5. Festivaalikävijälle on tarjolla niin musiikkia yli rajojen kuin tietoa maailman kulttuureista, luonnosta ja ympäristöstä.

Festivaalialueelle pystytetään Luonnonsuojelukylä aivan Kansallisteatterin tuntumaan. Siellä eri tahot esittelevät luonnon monimuotoisuus teeman tiimoilta toimintaansa ja miten luonnon monimuotoisuuden säilymistä voidaan edistää.

Suomen ympäristökeskuksen koordinoimana Luonnonsuojelukylään osallistuu Luonnon monimuotoisuusviestintäryhmä. Tarkoitus on lisätä yleistä tietoutta luonnon monimuotoisuudesta, sen suojelusta ja YK:n julistamasta kansainvälisestä luonnon monimuotoisuuden teemavuodesta 2010. Tänä vuonna täyttyvät kansainväliset tavoitteet vähentää merkittävästi biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä tai jopa pysäyttää se.
Esimerkiksi Anna Puu esiintyy Maailma kylässä festivaaleilla. Kuva Emilia Ikäheimo.
Maailma kylässä festivaaleilla esiintyy niin ulkomaisia
kuin kotimaisia  artisteja, kuten Anna Puu.


Tätä tavoitetta ei tulla saavuttamaan sen paremmin Suomessa kuin muuallakaan Euroopassa. — Vielä ei kuitenkaan ole liian myöhäistä, vaan nyt on aika toimia!

Luonnon monimuotoisuus tulee ottaa esille entistä enemmän julkisessa keskustelussa, jotta tiedostaisimme sen merkityksen niin ihmis-, eläin- kuin kasvikunnalle. Monimuotoinen luonto on elämän ehto myös meille ihmisille.

Tule käymään teltassamme ja keskustelemaan kanssamme, mitä kaikkea voimme tehdä luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi niin Suomessa kuin maailmallakin. Esimerkiksi mikä on parempi vaihtoehto: rypsiöljy, oliiviöljy vai palmuöljy?

Lisätiedot

Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 509 8654
etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Paluu etusivulle