Tulosta
 

Mikä on paras luontoteko?

19.5.2010
Countdown logoKansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) Suomen kansallinen komitea etsii parasta luontotekoa Countdown-kilpailulla.

Luontotekoa etsitään Suomessa nyt kolmatta kertaa. Tavoitteena on löytää organisaatio tai yksityinen ihminen, joka on kyennyt vuosien 2009 ja 2010 aikana omilla toimillaan turvaamaan luonnon elinvoimaisuutta. Toiminta voi liittyä esimerkiksi käytännön luonnonsuojelutyöhön, viestintään, ympäristökasvatukseen, tutkimukseen tai yritystoimintaan.

Vuonna 2006 palkittiin Helsingin kaupungin rakennusviraston käsityöpaja, joka oli maisemoinut Vuosaaren maantäyttö- ja kaatopaikan luovalla ja kotimaisia lajeja suosivalla tavalla.

Vuoden 2008 paras luontoteko oli Espoon kaupunginhallituksen päätös suojella 550 hehtaarin alue kaupungin 550-vuotisjuhlan kunniaksi.

Kilpailu liittyy Countdown 2010 -aloitteeseen, jonka tavoitteena on pysäyttää tai huomattavasti hidastaa luonnon monimuotoisuuden vähenemistä. Aloitteen takana ovat Kansainvälisen luonnonsuojeluliitto ja Euroopan unioni.

Ehdotusten jättöaika päättyy tiistaina 31.8.2010. Hakuilmoitukset pyydetään lähettämään ympäristöministeriön kirjaamoon.

Vuoden parhaan teon monimuotoisen luonnon puolesta valitsee Suomen IUCN-komitea. Suomesta IUCN:n jäsenenä ovat Suomen valtio, Metsästäjäin keskusjärjestö, WWF Suomi, Natur och Miljö ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

Lisätietoa

Ympäristöneuvonantaja Matti Nummelin, Suomen IUCN-komitean puheenjohtaja,
puh. 040 503 8442, etunimi.sukunimi@formin.fi
Erikoissuunnittelija Liisa Nikula, Suomen IUCN-komitean sihteeri,
puh. 040 528 8467, etunimi.sukunimi@metsa.fi


Teksti Liisa Nikula

Paluu etusivulle