Tulosta
 

Geologian tutkimuskeskuksen toimintaa esitellään laajasti

19.5.2016
  Peruskallion kivilajiesittelyä
 Opastusta Leppävaaran kirkon kupeen kivilajeihin GTK:n
Geologian-, Suomen luonnon- ja Espoo-päivänä
järjestämällä Lähigeologiaa kaikille! -retkellä.
Kuva Keijo Nenonen.
Geologian päivää ja Suomen luonnon päivää vietetään elokuun viimeisenä lauantaina, 27.8.2016. Geologian tutkimuskeskus (GTK) on juhlistanut päivää monin eri tavoin, mutta perinteiksi ovat jo muodostuneet Geologian päivän pääjuhla seminaareineen ja retkineen yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton, Helsingin yliopiston Geologian ja maantieteen laitoksen kanssa sekä Kansallisen Geologian Komitean kanssa vuosittain vaihtuvissa kohteissa. Tänä vuonna seminaari ja retki järjestetään Imatralla, joiden järjestämistä koordinoi Suomen luonnonsuojeluliitto.  

Samana päivänä on myös Espoo-päivä ja GTK on jo monen vuoden ajan osallistunut juhlapäivään Avoimilla ovillaan Otaniemessä ja järjestämällä Lähigeologiaa kaikille! -retken vuosittain vaihtuville geologisille kohteille Espoossa. GTK:n avoimissa ovissa on tarjolla kullanhuuhdontaa lapsille, kivien ja mineraalien tunnistamista, geofysiikan tutkimuslaitteiden esittelyä ja Geonäyttely. Avoimien ovien pääteemana on merigeologinen tutkimus. Suomen jalokiviharrastajien yhdistys esittelee toimintaansa ja kivihiontaa.

Avoimet ovet klo 10–15, Geologian tutkimuskeskus, Betonimiehenkuja 4, Otaniemi, Espoo.

GTK goes geokätköily!

GTK järjestää opastetun retken Soukassa, missä on paljon kiinnostavia geologisia kohteita, mm. Hanikan luontopolku ja Kasavuori. Hanikan luontopolulla on paljon geologista nähtävää. Kasavuori muodostaa upean geologisen kokonaisuuden historioineen ja biologisine merkityksineen.

Tänä vuonna GTK kokeilee retkellään geo-/Earth-kätköilyn periaatteiden soveltamista yleisön osallistamiseen kohteiden paikantamisessa geologian popularisoinnissa. Tämän lisäksi kokeillaan geologista liikuntamuotoa nimeltä georytmia, missä simuloidaan ja opetellaan geologisia prosesseja ja käsitteitä.

Kivinäytteisiin tutustumista 
  Kivien ja mineraalien tunnistusta GTK:n asiantuntijoiden opastuksella. Kuva Pauli Vartia.


Aiempia retkiä on järjestetty Etelä-Espoossa, Leppvaarassa, Nuuksiossa, Otaniemessä ja Tapiolassa.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoja

Erikoisasiantuntija Toni Eerola GTK, puh. 050 348 6322, etunimi.sukunimi@gtk.fi

Linkit


Paluu etusivulle