Tulosta
 

Lähde mukaan viettämään Suomen luonnon päivää lauantaina 31. elokuuta

26.8.2013
 
 

Ensimmäistä Suomen luonnon päivää vietetään 31.8. Päivän tarkoituksena on juhlia luontomme tuomaa iloa ja oivaltaa sen hyvinvointia edistävä vaikutus. Suomen luonnon päivänä suunnataan katseet kauniiseen suomalaiseen luontoon, lähdetään liikkeelle ja jaetaan luontokokemuksia. Mukaan voi lähteä kuka tahansa! Koululaisille tarjotaan mahdollisuus osallistua päivän viettoon jo edeltävällä viikolla.

Suomen luonnon päivä tarjoaa mahdollisuuden olla mukana luomassa uutta suomalaista kansanperinnettä. Päivästä on tarkoitus tehdä perinne ja virallinen liputuspäivä. Sitä vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna. Vedäthän lipun salkoon luontomme kunniaksi!

Tapahtumia ympäri Suomea

Suomen luonnon päivänä järjestetään yli 30 retkeä ja tapahtumaa eri puolilla Suomea. Päivän päätapahtuma järjestetään luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa. Haltian pääjuhla on samalla osa Espoo-päivää. Tapahtumassa on tarjolla muun muassa opastettuja retkiä ja luontopolku, sienineuvontaa, Metsän tarina -elokuvan ilmaisnäytöksiä sekä tanssi- ja tukkilaisesityksiä.

Porvoossa voit tutustua Bosgårdin kartanonkomeaan Charolais-rotuiseen luomulihakarjaan. Nautojen lisäksi tilalla on uusi luontopolku, oma tilamyymälä sekä kahvila-ravintola.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa kokenut sienineuvoja vetää sieniretken luontokeskus Kellokkaan lähimaastossa. Kerätyt sienet puhdistetaan Marttojen johdolla, keitellään kahvit ja paistetaan sienilettuja.

Puolustushallinto osallistuu Suomen luonnon päivään järjestämällä opastettuja luonto- ja historiakierroksia Helsingissä Santahaminan saarella. Santahamina on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi kulttuuriympäristöksi, ja se on yleensä suljettu yleisöltä.

Jaa kokemuksesi ja ideasi verkossa

Suomen luonnon päivä tarjoaa oivan tilaisuuden tutustua myös lähiluontoon. Tee eväsretki vaikkapa lähipuistoon tai -metsään, jossa et ole aiemmin tullut käyneeksi. Halutessasi järjestää julkisen tapahtuman voit ilmoittaa siitä Suomen luonnon päivän verkkosivuilla.

Jokainen voi osallistua päivään haluamallaan tavalla ja jakaa kokemuksia verkossa. Mitä ajatuksia Suomen luonnon päivä herättää sinussa, miten maamme luonnon kauneutta tulisi juhlista? Ideoita päivän viettoon löytyy Vinkkejä päivän viettoon -sivulta.

Osallistu keskusteluun ja jaa kokemuksesi Facebookissa!

 

Teksti: Anna Toppari ja Riku Lumiaro
Kuvat: Aarno Torvinen ja Tapio Heikkilä, YHAn kuvapankki

Lisätietoa

Viestintäasiantuntija Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus, puh. 040 5098 654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Viestintäpäällikkö Matti Nieminen, Suomen luonnonsuojeluliitto, puh. 050 564 2283,
etunimi.sukunimi@sll.fi

Tiedottaja Laura Tahkokallio, Metsähallituksen luontopalvelut, puh. 040 556 9860, etunimi.sukunimi@metsa.fi

Takaisin etusivulle