Tulosta
 

Luonnon kirjo jatkaa kulkuaan

17.12.2010
Ruudullasi on vuoden 2010 viimeinen Luonnon kirjo. Vuoden aikana uutiskirje ilmestyi kaikkiaan kuusi kertaa. Juttujen päähenkilöt ovat vaihdelleet sammakoista saimaannorppiin ja ministereistä karibialaisiin kalastajiin.

Kissankäpäläkasvusto. Kuva Terhi Ryttäri.  
Kissankäpälä on yksi voimakkaimmin
taantuneita ketokasveja. Luonnonympäris-
töissä sitä tapaa yhä harvemmin. 
Kuva Terhi Ryttäri.
 
Vuosi sitten päätimme, että teemme uutiskirjettä tämän kuluvan luonnon monimuotoisuuden teemavuoden ajan. Muiden kiireiden ohella viestintäryhmämme ei kyennyt sitoutumaan ajallisesti pidempään rupeamaan. Emme myöskään osanneet arvata, olisiko meillä vuoden päättyessä kourallinen, sylillinen vai kenties junanvaunullinen tilaajia.

Lukijoiden määrä yllätti meidät heti alkumetreillä - ja iloisesti! Tilaajia oli jo maaliskuussa yli 6000 ja tällä hetkellä lukijoita on lähes 7000.

Vuoden päivien käydessä vähiin olemmekin viestintäryhmässä tehneet päätöksen: Luonnon kirjo jatkaa kulkuaan myös ensi vuonna.

Teemavuoden viestinnällisen puristuksen jälkeen hillitsemme hieman tahtia, ja ensi vuonna uutiskirje ilmestyy neljä kertaa. Ensimmäinen numero putkahtanee sähköpostilaatikkoihin helmikuussa.

Lähes vuosi sitten linjasimme ensimmäisessä numerossa: ”Tavoitteena on saada monimuotoisuus julkiseen keskusteluun, jotta tiedostaisimme sen merkityksen niin ihmis- eläin- kuin kasvikunnalle.” Työ tämän eteen jatkuu…

Ja kyllä, toimitus ottaa vastakin ilolla vastaan juttuideoita.

Biodiversiä joulunaikaa!

Teksti Katja Huumo, ympäristöministeriö ja Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus


Lisätiedot

Tiedottaja Katja Huumo, ympäristöministeriö,puh. 050 567 5381, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi
Tiedottaja Riku Lumiaro, Suomen ympäristökeskus,puh. 040 509 8654, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


Paluu etusivulle