Tulosta
 

Den bästa insatsen för naturen söks

19.5.2010
CountdownInternationella naturvårdsunionens (IUCN) finska kommitté har utlyst en tävling kallad Countdown för att hitta den bästa insatsen för naturen.

Den bästa insatsen för naturen söks nu tredje gången i Finland. Målet är att finna en organisation eller en privat person som under åren 2009 och 2010 genom sin verksamhet lyckats trygga livskraftig natur. Verksamheten kan ansluta sig exempelvis till praktiskt naturskyddsarbete, information, miljöfostran, forskning eller företagsverksamhet.

År 2006 utsågs till vinnare hantverkarsmedjan vid Helsingfors stads byggnadskontor för landskapsgestaltning av soptippen och området för utfyllnadsjord i Nordsjö på ett kreativt sätt och genom att använda inhemska arter.

År 2008 var den bästa insatsen för naturen Esbo stadsstyrelses beslut att skydda ett område på 550 hektar för att fira stadens 550-årsjubilemum.

Tävlingen anknyter till Countdown 2010-initiativet, vars mål är att hindra eller åtminstone påtagligt minska förlusten av biologisk mångfald. Bakom initiativet står Internationella naturvårdsunionen och Europeiska unionen.

Den sista inlämningsdagen för förslag är tisdagen 31.8.2010. Anmälningshandlingarna bör sändas till miljöministeriets registratorskontor.

Årets bästa insats för den biologiska mångfalden väljs av IUCN:s finska kommitté. Finska medlemmar i IUCN är finska staten, Jägarnas centralorganisation, WWF Finland, Natur och miljö och Finlands naturskyddsförbund.

Mer information

Miljörådgivare Matti Nummelin, ordförande i IUCN:s finska kommitté,
tfn 040 503 8442 , fornamn.efternamn@formin.fi
Specialplanerare Liisa Nikula, sekreterare för IUCN:s finska kommitté,
tfn 040 528 8467, fornamn.efternamn@metsa.fi


Text Liisa Nikula


Till  framsidan